Teleurstelling over afkeuring Stint door RDW

FLEVOLAND • Do 12 september 2019 | 16:59 • Donderdag 12 september 2019 | 16:59

De Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft de aangepaste Stint afgekeurd. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. De elektrische bolderkar werd in juni getest op het RDW terrein in Lelystad. De elektrische bolderkar mocht niet meer de weg op nadat bij een ongeluk in Oss vorig jaar met een Stint vier kinderen waren omgekomen.

Een woordvoerder van Go! kinderopvang in Lelystad zegt teleurgesteld te zijn dat het voertuig nog niet de weg op mag. Kinderen worden sinds het verbod vervoerd met taxi's, de bolderkarren staan al een jaar werkloos in de stalling. Maar volgens de woordvoerder staat de veiligheid voorop en wacht de kinderopvang geduldig tot de Stint is goedgekeurd.

De Almeerse kinderopvang Het Kinderstraatje is tweemaal naar de rechter gestapt vanwege de regels rondom de Stint. De eerste keer waren ze het niet eens met het verbod en de tweede keer niet met de nieuwe eisen die aan de Stint werden gesteld.

Volgens de minister is de fabrikant van de Stint van plan om op korte termijn met een nieuwe aanvraag voor een aangepaste versie van het voertuig te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel