Stint mogelijk voor nieuwe schooljaar weer de weg op

FLEVOLAND • Do 11 juli 2019 | 9:43 • Donderdag 11 juli 2019 | 9:43

De Stint kan mogelijk komend schooljaar alweer gebruikt worden. Dat laat minister Cora van Nieuwenhuizen weten in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens de minister werken alle partijen eraan om de nieuwe Stint op tijd goedgekeurd te krijgen.

De elektrische bolderkar is momenteel verboden. In september 2018 kwamen in Oss vier kinderen om het leven bij een ongeluk op een spoorwegovergang. Minister Van Nieuwenhuizen schrijft dat het Nederlands Forensisch Instituut het voertuig dat betrokken was bij het ongeluk, uitgebreid onderzocht heeft. Daarbij heeft het instituut geen oorzaak aan kunnen wijzen.

In Lelystad wordt momenteel een aangepaste versie van de Stint getest door de RDW. Van Nieuwenhuizen heeft een lijst met eisen gemaakt waaraan het voertuig moet voldoen voordat het de weg op kan. Ook moeten de gebruikers in de toekomst aan bepaalde eisen kunnen voldoen. Zo moeten bestuurders minstens 18 jaar zijn en een rijvaardigheidstraining gevolgd hebben.

Het Kinderstraatje
De Almeerse kinderopvang Het Kinderstraatje is tweemaal naar de rechter gestapt vanwege de regels rondom de Stint. De eerste keer waren ze het niet eens met het verbod en de tweede keer niet met de nieuwe eisen die aan de Stint werden gesteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel