Stint blijft verboden

ALMERE • Do 1 november 2018 | 13:16 • Donderdag 1 november 2018 | 13:16

De Stint blijft voorlopig verboden. De rechtbank in Utrecht vindt dat het ministerie voldoende reden heeft gehad om het voertuig van de weg te halen. De verkeersveiligheid weegt zwaarder dan de rechten van de gebruikers, aldus de rechter.

De rechtszaak was aangespannen door de eigenaresse van de Almeerse kinderopvang Het Kinderstraatje. Zij eiste dat het verbod op het gebruik van de elektrische bolderkarren werd ingetrokken. De onderneemster vindt dat het ministerie te weinig rekening houdt met gebruikers van de Stint.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat haalde het voertuig op 1 oktober van de weg na een ongeluk in Oss. Een Stint kwam daar onder een trein terecht en vier kinderen kwamen om het leven. Volgens het ministerie zijn er 'grote twijfels of de verkeersveiligheid nog is te waarborgen'.

Het ministerie heeft TNO na het ongeluk opdracht gegeven om de veiligheid van het voertuig te onderzoeken. De resultaten daarvan worden eind dit jaar verwacht. Het verbod op de stint blijft in elk geval gerechtvaardigd tot de onderzoeksresultaten bekend zijn.

De Tweede Kamer debatteert donderdagavond met verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen over de gang van zaken rond de Stint.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel