Geen hoger beroep over zaak Stint mogelijk

ALMERE • Do 15 november 2018 | 14:42 • Donderdag 15 november 2018 | 14:42

De Raad van State kan op dit moment geen uitspraak doen over het besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen om de Stint van de openbare weg te weren.

Kinderopvang Het Kinderstraatje in Almere was bij de Raad in beroep gegaan tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter. Die bepaalde twee weken geleden dat de elektrische bolderkar terecht van de weg is gehaald in afwachting van de uitkomsten van een onderzoek naar de veiligheid van het voertuig. De Almeerse kinderopvang spande de zaak aan omdat de eigenaresse vond dat het verbod op de Stint te kort door de bocht is en dat er te weinig rekening werd gehouden met de gebruiker.

De Raad van State stelt dat tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter in een kort geding geen hoger beroep mogelijk is. Wel kan de eigenaresse andere juridische middelen inzetten om haar gelijk te halen. De uitspraak van de rechter in oktober is volgens de Raad van State een voorlopig oordeel, de minister moet nog op het bezwaarschrift van de kinderopvang reageren. Daarna kan Het Kinderstraatje weer in beroep gaan bij de rechtbank en daarna bij de Raad van State aankloppen.

Vier doden
Stints zijn sinds dinsdag 2 oktober verboden op de openbare weg. Aanleiding is een ongeluk in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen. De inspectie Leefomgeving en Transport doet onderzoek naar de veiligheid van de elektrische bakfietsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel