Stint volgens TNO niet veilig voor personenvervoer

FLEVOLAND • Do 13 december 2018 | 8:28 • Donderdag 13 december 2018 | 8:28

De Stint is niet veilig voor personenvervoer. Dat constateert TNO na een onderzoek naar de elektrische bolderkarren. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat haalde het voertuig op 1 oktober al van de weg na een ongeluk in Oss. Een Stint kwam daar in botsing met een trein en vier kinderen kwamen om het leven.

De wagens werden massaal gebruikt in de kinderopvang. TNO constateert onder meer problemen met de rem. Ook slaat de Stint op hol als de elektrische nuldraad van de gashendel loslaat. Volgens verantwoordelijk minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) mogen de oude elektrische bolderkarren de weg niet meer op. TNO heeft een groot aantal aanpassingen geadviseerd. Als er een eventuele nieuwe Stint komt, zal die opnieuw moeten worden gekeurd voor hij de weg op mag, zegt de minister.

Eerder spande de eigenaresse van de Almeerse kinderopvang Het Kinderstraatje een geding aan tegen het verbod op de Stint. Ze vond dat het ministerie te weinig rekening hield met de gevolgen voor de gebruikers. De rechtbank in Utrecht gaf haar op 1 november ongelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel