Gastouderopvang sleept minister voor de rechter om Stint-verbod

ALMERE • Wo 3 oktober 2018 | 14:41 • Woensdag 3 oktober 2018 | 14:41

Gastouderopvang 'Het Kinderstraatje' in Almere sleept minister Cora van Nieuwenhuizen voor de rechter. Volgens een jurist zou het verbod op de elektrische bakfietsen te kort door de bocht zijn.

De jurist laat weten dat er te weinig rekening is gehouden met de Stint-gebruiker. De gastouder heeft geen rijbewijs en moet nu op een andere manier zorgen voor vervoer van de kinderen. Volgens de jurist zorgt dit voor extra kosten.

De jurist van de opvang eist een schadevergoeding voor de extra kosten die zijn gemaakt. Het kan nog weken duren voordat de zaak voor de rechter komt.

Ongeluk Oss
Stints zijn sinds dinsdag verboden op de openbare weg. Minister Cora van Nieuwenhuizen nam dit besluit nadat de eerste resultaten van het onderzoek naar Stints bekend waren. De inspectie Leefomgeving en Transport doet onderzoek naar de elektrische bakfietsen na het dodelijke treinongeval met een Stint in Oss.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel