Werkstraf geëist voor mishandeling, vernieling en stalking

ZEEWOLDE • Vr 13 september 2019 | 14:19 • Vrijdag 13 september 2019 | 14:19

Tegen een 29-jarige man uit Zeewolde is 180 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijk geëist. De man wordt verdacht van stalking en mishandeling van zijn ex-vriendin. Ook wordt hij beschuldigd van het vernielen van een ruit.

De man kwam op 13 maart thuis en ontdekte daar dat zijn toenmalige vriendin en hun dochter vertrokken waren. Volgens de vrouw mishandelde de man haar. De verdachte zocht meerdere keren contact met haar, ook al liet de vrouw weten dat ze dat niet wilde. Via de rechter kreeg de man zelfs een contactverbod, maar daar trok hij zich niks van aan. Zo hing hij op 12 juni pamfletten op de bomen die tussen het huis van de ex en de basisschool van het dochtertje staan. Dat had vanwege het contactverbod niet gemogen.

De Zeewoldenaar wordt er ook van beschuldigd dat hij met een katapult glazen knikkers door een raam heeft geschoten. De vrouw woonde op dat moment bij haar vader. Ze ontdekte gaten in de ruiten van haar slaapkamer en vond daar de knikkers op de grond. Haar vader zag een donkergekleurde BMW wegrijden. De verdachte had een soortgelijke auto geleend, daarin werden die avond knikkers en een katapult gevonden.

De man bekende in de rechtbank dat hij de pamfletten opgehangen heeft. Hij heeft dagenlang rondgelopen zonder te weten waar zijn dochter was, zei hij. De pamfletten waren bedoeld om zijn ex over te halen om mee te werken zodat hij zijn dochter weer kon zien. Het schieten met de katapult heeft hij niet gedaan, zei hij tegen de rechters.

De advocaat benadrukte dat de verdachte ten einde raad was. Er is nog altijd geen omgangsregeling getroffen zodat hij zijn dochter kan zien. Hoewel het Openbaar Ministerie ook een contactverbod eiste, zou de man dan nog wel contact met zijn ex mogen hebben over de omgang met hun dochter.

Het vonnis volgt op 27 september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel