Gevolgen stikstofregels blijven onduidelijk

FLEVOLAND • Vr 13 september 2019 | 18:17 • Vrijdag 13 september 2019 | 18:17

Het is nog steeds niet duidelijk welke projecten in Flevoland precies in de problemen komen door de stikstofproblematiek. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft weliswaar vrijdagmiddag een lijst gepubliceerd, maar concrete gevallen worden daarin niet genoemd.

Het ministerie heeft vooral een optelsom gemaakt van het aantal projecten dat in de knel dreigt te komen. Alleen grote projecten worden daarbij specifiek vermeld. Het gaat bijvoorbeeld om de uitbreiding van Lelystad Airport, de verbreding van de A6 tussen Almere en Lelystad en de dijkversterking bij Trintelhaven, langs de Markerwaarddijk. Ook de boomkorvisserij en de bouw van nieuwe windmolenparken zouden last krijgen van de strengere regels rond de uitstoot van stikstof.

Een oplossing voor kleinere projecten
Voor kleine bouwprojecten, zoals het plaatsen van een dakkapel door particulieren heeft Den Haag wel een oplossing bedacht. Vanaf maandag staat een nieuwe rekenmethode op internet. Wie iets wil bouwen of verbouwen kan zelf uitrekenen hoeveel stikstof daarbij vrijkomt en of een vergunning moet worden aangevraagd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel