Man ontkent ook in hoger beroep moord op Almeerse

ALMERE • Vr 13 september 2019 | 18:54 • Vrijdag 13 september 2019 | 18:54

Een 38-jarige man die in juni 2015 zijn Almeerse vriendin in Paramaribo zou hebben vermoord, blijft erbij dat hij onschuldig is. Dit zei hij vrijdag bij de start van het hoger beroep in Leeuwarden.

De man en zijn vriendin, de 29-jarige Aradhna Nazir, waren op vakantie in Suriname. Volgens hem was de vrouw in beschonken toestand in de Surinamerivier gevallen en verdronken. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat ze door zijn toedoen in het water terecht is gekomen. Haar lichaam werd drie dagen later gevonden.

Verzekeringsgeld
Een maand voor de reis werd een overlijdensrisicoverzekering van drie ton en een uitvaartverzekering van 10.000 euro afgesloten op naam van de man. De man had vanuit Suriname telefonisch contact gezocht met de verzekeraar om zeker te weten of alles goed geregeld was.

De rechtbank in Lelystad kwam afgelopen februari tot 20 jaar cel voor moord. De man ging gewetenloos en berekenend te werk, aldus de rechtbank. Hij had de vrouw naar de rivier gebracht en gewacht tot ze alleen waren. Hij zou volgens de rechter geen liefdesrelatie met de vrouw hebben gewild. De man had destijds plannen om met een andere vrouw te gaan samenwonen en ging met haar in augustus 2015 op vakantie. Toen hij in Suriname werd vrijgelaten door de politie ging de man met anderen uit eten. Nazir was toen nog niet gevonden. Van rouwen was dus geen sprake, concludeerde de rechtbank.

Getuigen horen
"Ik ben onschuldig en ook slachtoffer van een vreselijk ongeluk", zei de uit Amsterdam afkomstige man vrijdag bij een regiezitting. Hij wordt tevens verdacht van het oplichten van een verzekeringsmaatschappij en een hypotheekverstrekker plus valsheid in geschrifte. Tijdens een regiezitting kunnen advocaten en het OM alleen onderzoekswensen indienen. De inhoudelijke behandeling volgt weken en soms maanden later.

De verdediging vroeg om het horen van ongeveer 20 getuigen. Daarbij meerdere familieleden van de vrouw. Zij zouden kunnen verklaren dat ze depressief was en zelfmoordneigingen had, aldus de advocaat van de man. Andere getuigen kunnen volgens de raadsman belastende uitspraken van de man weerleggen. Zo zou hij vlak voor de reis tegen een zakenpartner hebben gezegd dat zijn vriendin "er straks niet meer is." Onzin, stelt de man.

Het hof wees niet alle getuigenverhoren toe. Zo gaan de ouders van de vrouw niet gehoord worden. Ook zijn sommige getuigen al eerder ondervraagd. De verdediging mag wel opnames van eerdere verhoren en opgenomen tapgesprekken gaan beluisteren. Volgens de advocaat valt daar meer uit op te maken dan uit transcripties.

Blijft in de cel
De man vroeg het hof tenslotte om een volgende zitting in vrijheid af te wachten. "Het is vandaag vrijdag de 13e en ik vraag u om een beetje geluk en mijn voorlopige hechtenis op te heffen", zei hij tegen de voorzitter van het hof. Hij zou zijn zaak buiten de cel beter kunnen voorbereiden. Daarnaast kon hij zo weer voor zijn zieke moeder gaan zorgen. Het hof vindt de zaak te ernstig en wees zijn verzoek af.

Het is nog onduidelijk wanneer het hoger beroep inhoudelijk wordt behandeld. Het hof gaat uit van in ieder geval twee zittingsdagen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel