Stichting AAP gaat wasberen uit Limburg opvangen

ALMERE • Di 17 september 2019 | 17:03 • Dinsdag 17 september 2019 | 17:03

Stichting AAP in Almere gaat wasberen opvangen die in Limburg uit het wild worden gehaald. Dat meldt de stichting. De zuidelijkste provincie start namelijk vanaf 1 oktober met het vangen van in het wild levende wasberen.

Limburg wilde de wasberen eigenlijk afschieten omdat de kosten voor opvang veel te hoog zouden zijn. Stichting AAP verzamelde afgelopen april 28.000 handtekeningen om afschot te voorkomen. Het plan werd toen ingetrokken.

De Almeerse stichting heeft maandenlang ruimte achter de hand gehouden voor het geval de diertjes naar AAP zouden komen.

“Ze gaan hier eerst minimaal vier weken in de quarantaine. Daarna gaan de wasberen naar de zoogdierenafdeling. Hier worden de dieren zoveel mogelijk groepsgewijs samengevoegd. Daarna gaan ze als groep naar een van onze herplaatspartners, waar ze de rest van hun leven goed verzorgd zullen worden.”, aldus directeur David van Gennep.

De stichting gaat ervan uit dat er zo'n 50 wasberen opgevangen moeten worden. Vorige maand luidde de stichting nog de noodklok over het gebrek aan ruimte. De wasberen kunnen toch worden opgevangen omdat van te voren rekening is gehouden met de komst van de dieren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel