Gouden Buren in een gouden buurt

FLEVOLAND • Za 21 september 2019 | 10:58 • Zaterdag 21 september 2019 | 10:58

Het echtpaar Sue en John Nicola uit de Stripheldenbuurt in Almere heeft de Gouden Buur Award 2019 gewonnen. De reden: ze staan altijd klaar om mensen uit de straat te helpen.

Buurvrouw Marie-Christine Musler Calon heeft het echtpaar genomineerd. "Ze zijn altijd aan het koken of boodschappen doen voor iemand die ziek is, of ze lenen spullen uit voor een feestje. Vraag het Sue of John en het wordt geregeld", zegt ze. "Ik ben hier nog niet zo lang geleden komen wonen, maar mede dankzij hen voelde ik me meteen thuis."

Klaar staan voor elkaar
Vrijdagavond werden Sue en John compleet verrast met de prijs. "We zaten buiten lekker te borrelen", lachen ze. "Met alle buren. Maar dat doen we wel vaker, we hebben gewoon een heel gezellige buurt. Wij wonen hier al vijftien jaar, en we zijn de oudste van de straat, een soort opa en oma. Wij staan inderdaad klaar voor de buurt, maar als er eens iets met ons is, staan de buren ook klaar voor ons. We hebben echt een gouden buurt."

Tegeltje
De verkiezing is een initiatief van buurtapp Nextdoor, die buurtbewoners wil inspireren tot het bouwen van sterke buurten. "Buren die zich inzetten om hun straat of buurt veilig en leefbaar te houden, zetten wij met deze prijs even in het zonnetje", aldus Eva de Vaan van Nextdoor. Uit haar handen kregen Sue en John Nicola een grote bos bloemen, een kookboek en een tegeltje met daarop de toepasselijke tekst 'Beter een Gouden Buur dan een verre vriend.'

De awards worden in aanloop van Burendag op 28 september uitgereikt in iedere provincie. Sue en John maken dus ook nog kans om de Gouden Buur 2019 van Nederland te worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel