Pendelbus St Jansdal begint donderdag

LELYSTAD • Ma 23 september 2019 | 12:13 • Maandag 23 september 2019 | 12:13

Het St Jansdal-ziekenhuis begint donderdag met een gratis busdienst tussen de ziekenhuizen in Lelystad en Harderwijk. Het busje moet de bereikbaarheid van de ziekenhuizen verbeteren.

De pendelbus is in eerste instantie bedoeld voor patiënten met een afspraak. Is er plek over, dan mogen ook bezoekers mee. Is het busje dan nog niet vol, dan mogen ook personeelsleden meerijden. In het acht-persoons busje is ook plaats voor rolstoelgebruikers.

St Jansdal wil met de pendelbus tegemoet komen aan klachten uit met name Lelystad. Na de overname door het Harderwijkse ziekenhuis beklaagden inwoners en patiëntenorganisaties zich over de moeilijke bereikbaarheid van het ziekenhuis in Harderwijk. Streekbus 148 stopt daar niet in de buurt. Een taxi is voor veel mensen te duur en daarom geen uitkomst. Daarop heeft St Jansdal de pendelbusdienst opgezet.

Het ziekenhuis betaalt het grootste deel van de kosten zelf, maar wordt financieel gesteund door de gemeente Harderwijk. Voorzitter Relinde Weil van de raad van bestuur hoopt dat ook de gemeente Lelystad en de provincie gaan meebetalen.

De pendelbus gaat in eerste instantie een half jaar als proef rijden. Als de belangstelling voldoende is, wordt de proef voortgezet. Tegelijk is St Jansdal met de provincies en vervoersbedrijven in gesprek om een betere busverbinding naar het Harderwijkse ziekenhuis te krijgen. Dat is een hele puzzel, aldus Weil.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel