Ouders De Triangel willen niet dat school verhuist

LELYSTAD • Di 24 september 2019 | 6:11 • Dinsdag 24 september 2019 | 6:11

Ouders van leerlingen op De Triangel in Lelystad willen niet dat de basisschool verhuist naar een andere locatie. Dat bleek maandagavond bij een besloten bijeenkomst van de medezeggenschapsraad. Daar waren ongeveer 60 ouders bij aanwezig.

De MR wilde de mening van de ouders weten over de voorgenomen verhuizing. Het huidige pand van De Triangel is oud en wordt gesloopt. De verhuizing vindt sowieso niet voor de zomervakantie plaats, heeft Stichting School maandag aan de MR laten weten.

De ruim 130 leerlingen van de openbare basisschool trekken, als het aan de overkoepelende Stichting School ligt, op den duur in bij basisschool De Tjotter, één wijk verderop. Deze school heeft lokalen leegstaan, precies groot genoeg voor de leerlingen van De Triangel. De Triangel heeft niet genoeg leerlingen voor een eigen nieuw schoolgebouw.

Aantal leerlingen overgestapt
Het pand van De Triangel staat al decennialang naast het schoolgebouw van de christelijke basisschool De Schakel. Ook dat schoolgebouw gaat binnenkort tegen de vlakte. De Schakel krijgt een nieuw pand op dezelfde locatie in de wijk Botter. Maar dat geldt dus niet voor De Triangel. Al een aantal leerlingen is inmiddels van De Triangel naar De Schakel overgestapt sinds de verhuisplannen bekend zijn gemaakt.

Verbazing en irritatie
De ouders van de leerlingen van De Triangel reageerden twee weken geleden verrast op het nieuws van de verhuizing. Het oorspronkelijke plan was dat ook De Triangel een nieuw gebouw zou krijgen. Het was ouders niet duidelijk waarom van die intentie was afgeweken. Meerdere ouders zeiden verbaasd en geïrriteerd te zijn over het nieuws, vooral omdat de plannen al voor de zomervakantie bekend zouden zijn geweest bij Stichting School en bij de medezeggenschapsraad.

Wat vindt Stichting School?
Stichting School liet in reactie toen schriftelijk weten dat de christelijke basisschool De Schakel al jarenlang een dependance heeft bij de nabijgelegen basisschool De Tjotter. De Schakel koestert al jaren de wens om alle leerlingen in één pand samen te brengen. De nieuwbouwplannen zouden die wens in vervulling kunnen laten gaan. De ruimte die dan bij basisschool De Tjotter vrijkomt, is groot genoeg om de leerlingen van De Triangel een plek te geven.

Hoe nu verder?
De medezeggenschapsraad van De Triangel zal de wensen van de ouders aan het bestuur van Stichting School voorleggen. Dat advies zal zwaarwegend zijn, maar niet bindend. Als het bestuur van Stichting School het advies van de medezeggenschapsraad naast zich neerlegt, zijn er nog enkele opties. Zo kan de MR bijvoorbeeld naar de geschillencommissie sturen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel