VVD: "Er is niets aan de hand binnen het college"

ALMERE • Vr 27 september 2019 | 14:20 • Vrijdag 27 september 2019 | 14:20

Er is niets aan de hand binnen het college van burgemeester en wethouders van Almere. Dat zegt de fractievoorzitter Ulysse Ellian van de VVD in Almere. Hij doet zijn uitspraak in tv-programma Over Flevoland Gesproken, dat zaterdag wordt uitgezonden.

Donderdag diende wethouder Loes Ypma van de PvdA haar ontslag in. Zij werd daarmee de vierde wethouder die in anderhalf jaar tijd is gestopt in Almere. Volgens VVD'er Ellian staan die gevallen allemaal los van elkaar. Het is daarom volgens hem absoluut geen teken dat er meer aan de hand is binnen het college. Donderdag zei PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk dat het rommelt binnen het dagelijks bestuur.

"Er speelt niet meer dan de normale discussies die er zijn. We hebben doorlopend gesprekken met elkaar, die soms stevig gevoerd worden. Ik weet ook niet waar de PVV precies op doelt. Ik heb dat nog gevraagd, maar erg concreet werd dat niet", aldus de VVD-fractievoorzitter.

Ellian blijft daarnaast zijn vertrouwen uitspreken in de samenwerking tussen zijn partij en de PvdA. Volgens hem werken de twee partijen al 40 jaar goed samen. Dat komt niet in gevaar nu er voor de tweede keer in deze collegeperiode een PvdA-wethouder opstapt. Ellian: "Ik vind dat het mijn plicht is om zo lang mogelijk een stabiel stadsbestuur te realiseren, en dat doe ik."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel