OM: 'Dood Dalfour was noodweer'

ALMERE • Do 3 oktober 2019 | 7:13 • Donderdag 3 oktober 2019 | 7:13

Volgens het Openbaar Ministerie is Almeerder Brian Dalfour uit noodweer doodgeschoten. Daarom worden er geen straffen geëist tegen vier Belgische mannen die bij zijn dood waren betrokken. Dat meldt de NOS. Dalfour was de voorman van motorclub No Surrender. Hij werd in oktober 2015 in een Brabants vakantiepark doodgeschoten. Ook een man uit Macedonië kwam om.

Volgens het OM wilden de Belgen 15 kilo cocaïne kopen van Dalfour, Roy O. uit Brabant en de Macedonische man. De laatstgenoemden waren echter van plan om met zowel het geld als de drugs het vakantiehuisje weer verlaten. Dat bleek uit berichten op de telefoons van de betrokkenen.

De NOS schrijft dat de vier Belgen door de andere partij werden vastgebonden. Een van de Belgen werd in zijn rug geschoten. Het OM noemt het onnodig en overdreven gewelddadig, wat de verdachten het recht gaf om zich te verdedigen.
De Belgen wisten los te komen en schoten Dalfour en de Macedoniër dood. Roy O. raakte zwaargewond.

Het OM wil dat de vier Belgen vrijgesproken worden. Tegen Roy O. is drie jaar cel geëist, voor poging tot diefstal met geweld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel