Geen straf voor doden No Surrender-baas Dalfour

ALMERE • Wo 27 november 2019 | 14:31 • Woensdag 27 november 2019 | 14:31

Vier Belgen worden niet gestraft voor doodslag op de Almeerse No Surrender-baas Brian Dalfour (47) en zijn kompaan Muljaim Nadzak (34). De rechtbank in Breda oordeelde woensdag dat er sprake was van noodweer. Ze mochten zich verdedigen tegen de twee overvallers die hen hadden vastgebonden en op hen schoten. "Ze hadden maar één gezamenlijk doel: levend wegkomen."

De overval in oktober 2015 was goed gepland. In een vakantiehuisje in de polder bij Hooge Zwaluwe deden Dalfour en Nadzak alsof ze cocaïne wilden verkopen aan de vier Belgen. Toen het moment daar was, deden ze of ze agenten waren en probeerden de Belgen te overmeesteren en te beroven van hun geld.

Nadat ze op de Belgen schoten ontstond er een warrig gevecht op leven en dood, waarbij de overvallers omkwamen. Ook justitie had al geëist dat de Belgen geen straf zouden krijgen. Een contactpersoon die de twee groepen bijeen bracht, wist van de overvalplannen en daarbij hielp, kreeg drie jaar cel. Een vijfde Belgische verdachte is vrijgesproken omdat hij niet eens in het huisje aanwezig was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel