Eerste Limburgse wasberen onderweg naar Stichting AAP

ALMERE • Do 3 oktober 2019 | 13:41 • Donderdag 3 oktober 2019 | 13:41

Stichting AAP in Almere ontvangt donderdag de eerste wasberen vanuit Limburg. De dieren moeten daar weg omdat ze niet in de vrije natuur in Nederland rond mogen lopen. Voor Limburg zijn de kosten voor opvang te hoog.

In eerste instantie was het idee om de dieren af te schieten. Stichting AAP haalde met succes 28.000 handtekeningen op om dat tegen te houden.

Hoeveel wasberen er precies naar Almere komen is nog niet duidelijk. Niemand heeft duidelijke cijfers van hoeveel diertjes in Limburg rondlopen, vertelt Van Gennep. Volgens de directeur kan Stichting AAP een stuk of honderd prima aan.

De wasberen gaan bij aankomst eerst in quarantaine. Het kan zijn dat ze last hebben van spoelworm, een parasiet die ze op mensen over kunnen brengen. Na de quarantaine worden de dieren zo snel mogelijk herplaatst bij bijvoorbeeld een dierentuin.

Rekening gehouden met ruimte
Stichting AAP luidde eerder de noodklok vanwege een tekort aan opvangruimte. De wasberen werden echter al verwacht. De stichting heeft voor de nieuwe gasten daarom maanden terug al ruimtes gereserveerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel