Ambtsketen Urk officieel om de nek van Ineke Bakker

URK • Do 3 oktober 2019 | 19:19 • Donderdag 3 oktober 2019 | 19:19

Waarnemend burgemeester Ineke Bakker heeft donderdagavond officieel de ambtsketen van de gemeente Urk overhandigd gekregen. Raadsnestor Jan Koffeman van de partij Hart voor Urk heeft de keten bij Bakker om de nek gehangen.

Koffeman noemde de eerste kennismaking met Bakker prettig. Die vond vorige maand in Lelystad plaats bij de commissaris van de Koning Leen Verbeek. Volgens Koffeman stal Bakker op dat moment al de harten van de Urker fractievoorzitters. De klik was volgens de fractievoorzitter toen al te voelen.

Ineke Bakker vertelde dat zij zich de komende tijd volledig gaat inzetten als burgemeester en als burgermoeder. Ze kondigde aan op bezoek te gaan bij de familie van de jonge vrouw die woensdag verongelukte. Volgens Bakker horen lief en leed bij het ambt van burgemeester.

Verwacht wordt dat Bakker minimaal een half jaar aan zal blijven op Urk. De gemeenteraad gaat de komende maanden op zoek naar de permanente opvolger van Pieter van Maaren. Die vertrok vorige maand naar Zaltbommel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel