OVSA: Te weinig aantrekkelijke winkels in de Zadelmakerstraat

ALMERE • Di 8 oktober 2019 | 22:29 • Dinsdag 8 oktober 2019 | 22:29

Het probleem van de slechtlopende winkelstraat Zadelmakerstraat in Almere is dat er te weinig zaken te vinden zijn die publiek trekken. Dat zegt voorzitter Martin Ort van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA).

Ondernemers van de Zadelmakerstraat trokken onlangs aan de bel omdat ze de huur niet meer kunnen betalen. Ze vinden dat de verhuurder Urban Interest en de gemeente te weinig doen om de straat aantrekkelijk te maken voor het winkelende publiek. Zo zou er sprake zijn van achterstallig onderhoud. Beloftes om er wat aan te doen worden volgens de ondernemers niet nagekomen.

Martin Ort zegt de problemen ook te zien, maar veel kan hij niet ondernemen. De OVSA is voor het organiseren van acties en dergelijke. De gemeente gaat alleen over de straat en de verlichting. Als de ondernemers iets willen, zullen ze dat met de verhuurder moeten regelen.

Belangrijkste struikelblok volgens Ort is het beperkte aanbod van aantrekkelijke winkels. Er zijn wel zaken die het goed doen, maar uiteindelijk is het te weinig, zegt hij: "De huren in de Zadelmakerstraat zijn niet te hoog, de omzet is te laag." Andere plekken in de stad lopen volgens Ort wel goed.

Donderdag komt de kwestie aan de orde op de Politieke Markt. Verhuurder Urban Interest wil niet reageren op de klachten van de ondernemers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel