Abou Bakr-bestuur neemt maatregelen tegen salafisme-invloeden

ALMERE • Do 10 oktober 2019 | 17:56 • Donderdag 10 oktober 2019 | 17:56

Het bestuur van de Abou Bakr-moskee in Almere neemt maatregelen om te voorkomen dat in de toekomst salafistische boodschappen in de moskee worden verspreid. Dit blijkt uit beantwoordingen van schriftelijke vragen door het college van burgemeester en wethouders aan de PVV en VVD.

In de antwoorden staat te lezen dat het bestuur van de moskee heeft besloten dat er in het vervolg minimaal één bestuurslid bij elke lezing aanwezig moet zijn. Dat bestuurslid moet kunnen ingrijpen als dat nodig is. Verder gaat de imam samen met het bestuur iedere les of lezing beoordelen, voordat deze gegeven wordt.

Salafisme
Aanleiding is het gezamenlijk onderzoek door het NRC en Nieuwsuur over de invloed van salafisten op het islamitisch onderwijs in Nederland.

De onderzoekers zeggen dat er in Almere twee organisaties zijn met scholen met sterk salafistische invloeden. Een van deze organisaties is de moskee Abou Bakr.

Kinderen zouden er leren dat mensen met een ander geloof of andere levensovertuiging de doodstraf verdienen. Ook leren de kinderen zich af te keren van de Nederlandse samenleving.

Na dit bericht zijn er in Almere verschillende posters en spandoeken opgehangen en werd er gevraagd om de sluiting van de moskee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel