Mo Hersi wint VluchtelingenWerk Lefgozer Award

ALMERE • Do 10 oktober 2019 | 22:14 • Donderdag 10 oktober 2019 | 22:14

Almeerder Mo Hersi heeft donderdag in bijzijn van Koning Willem Alexander de VluchtelingenWerk Lefgozer Award in ontvangst mogen nemen. De prijs is ingesteld ter ere van het 40-jarig bestaan van VluchtelingenWerk. Hersi is ambassadeur voor de organisatie.

Hij kreeg in Zaandam de prijs voor zijn inzet voor vluchtelingen. Ook zoekt hij continue de verbinding tussen vluchtelingen en Nederlanders. Hersi vluchtte zelf op 3-jarige leeftijd uit Ethiopië.

Tijdens de bijeenkomst die gepresenteerd werd door Dieuwertje Blok werd ook een andere prijs uitgereikt. De VluchtelingenWerk Voorvechter Award ging naar Berend en Pjotr Sauer, zoons van mediamiljonair Derk Sauer. De broers organiseren al drie jaar belangeloos vakantieweken voor vluchtelingkinderen en hun ouders.

Hersi heeft de afgelopen zomers ook voor Omroep Flevoland de serie Dit is lekker gemaakt, waarin hij door Almere rijdt op zoek naar het lekkerste eten uit verschillende culturen. Ook liep hij in aanloop naar de verkiezingen stage bij Provincie Flevoland en Waterschap Zuiderzeeland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel