Gemeente wil snel 2,5 miljoen euro van Rijk voor Floriade

ALMERE • Vr 11 oktober 2019 | 11:08 • Vrijdag 11 oktober 2019 | 11:08

De gemeente Almere wil op korte termijn 2,5 miljoen euro hebben van het Rijk voor de Floriade. Het gaat om voorbereidingskosten van innovatieve projecten die straks te zien zijn op de zogenoemde iStreets op de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022. Momenteel overlegt de gemeente Almere met Den Haag over wat die vernieuwende ideeën moeten zijn. De voorbereidingskosten en het geld om het project uit te voeren, worden pas aan de gemeente Almere overgemaakt zodra er een besluit is genomen.

Maar de gemeente Almere wil nu af van die regeling en vraagt het Rijk om nog voor het einde van het jaar 2,5 miljoen euro over te maken. Hiermee draagt het ministerie voor in totaal vijf miljoen euro bij aan de gemeentelijke voorbereidingskosten voor de Floriade.

De gemeente wil de voorbereidingskosten voor de innovatieve projecten loskoppelen van een inhoudelijke Rijksbijdrage aan de vernieuwende ideeën. "De voorbereidingen voor innovatieve projecten [...] zijn ondertussen gewoon doorgegaan. Er heeft nog geen besluitvorming kunnen plaatsvinden [...] waardoor er op dit moment een financieel risico is ontstaan voor de gemeente Almere."

Over de concrete invulling van de innovatieve ideeën die de gemeente Almere samen met het Rijk ontwikkelt, wordt nu gepraat. Dat proces moet voor het einde van het jaar zijn afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel