Ziekenomroep opnieuw bedreigd vanwege Turks programma

EMMELOORD • Vr 11 oktober 2019 | 13:06 • Vrijdag 11 oktober 2019 | 13:06

De Zieken- en Ouderenomroep OZONOP in Emmeloord heeft vrijdagochtend een dreigend telefoontje gehad met de mededeling dat de omroep moet stoppen met een Turkstalig programma. Dat meldt secretaris Bas Stuy. Hij heeft direct een melding gedaan bij de politie. De anonieme beller zei dat er maatregelen worden genomen als het programma niet stopt.

''Ik ben bezorgd. Wat als ze iets geks doen?''

— Bas Stuy, OZONOP

Het is niet de eerste keer dat de omroep wordt bedreigd. In 2016 moest de politie extra surveilleren omdat er toen ook werd gebeld en de deur van de studio beklad was met het woord 'stop' en drie manen.

Bericht gaat verder onder de foto.

Een Turks programma zonder politieke lading
Volgens Stuy zendt OZONOP elke week een programma uit met een Turkse presentatrice. Daarbij worden Turkse liedjes gedraaid die bijvoorbeeld over de liefde en over verdriet gaan. ''Maar het zijn geen protestliedjes en er wordt ook geen politieke ideologie verspreid.''

Stuy heeft geen idee wie er heeft gebeld. Het nummer was afgeschermd. De vorige keer bleek volgens hem uiteindelijk dat er werd gebeld vanuit Emmeloord met een prepaid kaart. Het is nooit duidelijk geworden wie er toen achter de bedreigingen zat.

''Ik ben bezorgd. Wat als ze iets geks doen? Je houdt met alles rekening omdat je het niet kan voorspellen.''

Stuy laat weten niet te stoppen met het programma. Volgens hem heeft het dreigement te maken met de onrust betreffende de Turkse president Erdogan. Die dreigt miljoenen Syrische vluchtelingen naar Europa te sturen als de EU niet inbindt met de operatie in Syrië. Het Turkse leger voert sinds donderdag een aanval uit op het noordoosten van dat land.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel