Indoor Mountainbike Centre geeft niet op

ALMERE • Za 12 oktober 2019 | 14:32 • Zaterdag 12 oktober 2019 | 14:32

Het parcours ligt er al, maar het Indoor Mountainbike Centre is nog steeds niet open. Vier jaar geleden kocht de familie Ottenhof een lege kas in Almere Buitenvaart. Niet om er bloemen in te gaan telen, maar om er een mountainbikebaan in aan te leggen.

De gemeente Almere reageerde aanvankelijk enthousiast op het initiatief, maar gaf uiteindelijk toch geen vergunning. Een indoor mountainbikebaan paste niet in het bestemmingsplan ‘Agrarisch Gebied Buitenvaart’. Toch ging de familie Ottenhof door met de aanleg van de baan.

Uniek
"Veel mensen kunnen zich geen voorstelling maken van het indoor mountainbiken", legt Debbie Ottenhof uit. "Het is in onze ogen ook uniek, wij hebben zoiets nog nooit ergens gezien. Om die reden hebben we ook gedacht: we gaan het afmaken, dan kunnen we laten zien wat we precies bedoelen."

Inmiddels lijkt de gemeente Almere een uitzondering te willen maken op het bestemmingsplan. Om de vaart in de te doorlopen procedures te houden, nodigden de ondernemers een aantal raadsleden uit een kijkje te komen nemen. Natuurlijk stapten ze ook even op de fiets.

Klant in spé
"Ontzettend leuk om te doen, dus, ja ik denk dat ik een klant in spé ben", vond Jan Lems van D66. "Ik denk dat dit een aanwinst voor Almere kan zijn." Ook Michael ter Riet van de VVD was na een paar snelle rondjes enthousiast: "Volgens mij sluit het naadloos aan bij wat de gemeente Almere wil: groen, ondernemen en bewegen. Als ondernemers dat zelf oppakken, moeten wij dat als gemeente ook stimuleren."

De familie Ottenhof hoopt dat de vergunning er voor het eind van het jaar komt. "Dan kunnen we in het voorjaar echt officieel open. Daar gaan we voor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel