Terug naar de prehistorie op Schokland

SCHOKLAND • Zo 13 oktober 2019 | 18:12 • Zondag 13 oktober 2019 | 18:12

Net als op veel andere plaatsen in onze provincie werd dit weekend op Schokland de tijd een paar duizend jaar teruggezet. In het kader van de Nationale Archeologiedagen waren er activiteiten, workshops en demonstraties voor jong en oud.

"Er zit hier heel veel archeologie in de bodem, en vandaar dat we ook meedoen aan deze dagen", legt Anita Boes uit. Zij is gebiedsmarketeer van Werelderfgoed Schokland. "We willen niet alleen archeologische schatten laten zien, maar de bezoekers ook laten voelen en ervaren hoe het vroeger was."

Brandneteltouw
Bij Museum Schokland waren exposities en liet Erik de Viking zien hoe vroeger leer werd bewerkt, in de Gesteentetuin waren demonstraties touw vlechten van brandnetels en koken op vuur. Tussen beide locaties reed een kar, zodat bezoekers niets hoefden te missen.

150 bezoekers
De weersomstandigheden zaten dit weekend niet mee. Toch was de toeloop van belangstellenden heel behoorlijk. "Vorig was het heel mooi weer, toen kwamen er wel 600 mensen op onze activiteiten af", aldus Boes. "Ondanks het mindere weer valt het dit jaar mee, ik heb zo'n 150 bezoekers geteld."

Ook in Almere, Lelystad en Dronten waren dit zaterdag en zondag diverse activiteiten in het kader van de Nationale Archeologiedagen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel