GGD: uitbraak mazelen is voorbij

URK • Ma 14 oktober 2019 | 10:45 • Maandag 14 oktober 2019 | 10:45

De uitbraak van mazelen op Urk is onder controle. De laatste patiënt meldde zich eind augustus. Sindsdien is de incubatietijd van mazelen twee keer verstreken zonder dat zich nieuwe patiënten hebben gemeld. Op basis daarvan, én het contact met scholen en huisartsen, heeft de GGD bepaald dat de uitbraak ten einde is.

De eerste gevallen van mazelen werden bekend in juni. In totaal hebben 32 patiënten zich gemeld, maar het werkelijke aantal besmettingen is hoger geweest. Dat komt omdat niet iedereen met een mazeleninfectie naar de dokter is gegaan.

Om de uitbraak in te dammen, is het vaccin dat beschermd tegen mazelen vervroegd aangeboden aan kinderen op Urk en in het naastgelegen Tollebeek. Wie meedoet aan het rijksvaccinatieprogramma krijgt deze BMR-vaccinatie op de leeftijd van 14 maanden, maar met de vervroegde prik konden ook baby's vanaf zes maanden ingeënt worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel