Maatregelen voor veiligheid op kunstwerk

DRONTEN • Do 17 oktober 2019 | 11:06 • Donderdag 17 oktober 2019 | 11:06

De gemeente Dronten gaat toch maatregelen nemen voor de veiligheid van bezoekers van Riff, PD#18245. Bezoekers van het kunstwerk kunnen met een trap het 7 meter hoge kunstwerk beklimmen. Dat riep bij veel mensen vragen op over de veiligheid. Er is namelijk geen hek boven op het kunstwerk. Bezoekers zouden daardoor van de rand kunnen vallen.

De gemeente gaat daarom een hek onderaan de trap plaatsen. Bezoekers kunnen dus niet meer op de bovenkant van het kunstwerk komen. Ook komt er een bord te hangen waarop staat dat het betreden van het kunstwerk verboden is.

Vergunning
Bij het afgeven van een vergunning voor het kunstwerk is er gekeken naar hoeveel gewicht de bovenkant aankan. Het dak is berekend op het gewicht van bijvoorbeeld sneeuw en mensen die voor onderhoud het bouwsel op moeten, maar niet op het gewicht van publiek. "Het uitkijkpunt is verdiept aangelegd om te voorkomen dat mensen op het plateau gaan staan. Desondanks zien we dat nu wel gebeuren", meldt de gemeente.

Snel in gesprek
"Nu er iets anders gebeurt dan verwacht, reageren we als gemeente vanuit de optiek van veiligheid met het toepassen van het tijdelijk plaatsen van een bouwhek aan de onderkant van de trap. Daarbij wijzigen we niets aan het kunstwerk zelf. Daarnaast gaan we zo snel mogelijk in gesprek met de kunstenaar en de provincie", meldt een woordvoerder van de gemeente Dronten.

Kunstenaar Bob Gramsma betreurt het dat er een hek komt. Hij vindt dat het afdoet aan het idee van het kunstwerk. De trap zit er volgens hem niet voor niks. Hij wacht het overleg met de gemeente over een eventuele definitieve oplossing af.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel