Helikoptertelling grote grazers Oostvaardersplassen van start

LELYSTAD • Ma 21 oktober 2019 | 19:18 • Maandag 21 oktober 2019 | 19:18

De grote grazers in de Oostvaardersplassen worden deze week vanuit een helikopter geteld. Het is de negende keer dat dit gebeurt. Met de telling wil Staatsbosbeheer inzicht krijgen in de aantallen edelherten, konikpaarden en heckrunderen in het natuurgebied.

De telling is in deze periode, omdat de bronsttijd voor de edelherten bijna voorbij is en het geen broedseizoen is voor de vogels. Op die manier zorgt de helikopter voor zo min mogelijk overlast voor de dieren. In de toekomst hoopt Staatsbosbeheer gebruik te kunnen maken van drones voor de telling, maar dat is op dit moment nog niet mogelijk.

Het tellen gebeurt elk jaar, in precies dezelfde periode op precies dezelfde manier, om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te krijgen. Negen jaar geleden werd dit voor het eerst gedaan. De gegevens die uit de telling naar voren komen, worden gebruikt voor het beheer van de populatie grote grazers. Behalve vanuit een helikopter, zal ook op de grond worden geteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel