Boze reacties om nieuwe manier van afval inzamelen

ZEEWOLDE • Ma 28 oktober 2019 | 16:53 • Maandag 28 oktober 2019 | 16:53

Het nieuwe beleid van afval inzamelen in Zeewolde gaat nog niet geheel vlekkeloos. Dat blijkt uit tientallen boze reacties op de Facebookpagina van 'Je bent Zeewoldenaar als...'. Volgens de gemeente zit het beleid nog in de opstartfase en is het daardoor even wachten voordat alles naar behoren werkt.

Deze week worden door afvalverweker HVC de restafvalcontainers opgehaald. Het is de bedoeling dat inwoners van het dorp voortaan naar ondergrondse afvalcontainers gaan om hun restafval weg te gooien. De inwoners krijgen er wel een plastic container voor terug.

Maar niet alles loopt zoals het moet. Pauline: "Mijn pas doet het niet. Na een belletje bleek het pasnummer niet overeen te komen met mijn adres. Bizar", is een van de Facebookreacties. Jan: "Ja ja mensen nou weten we het wel. Het is een hard gelach bij de gemeente straks als alle straten vol liggen met zooi."

De gemeente erkent dat er vele reacties binnenkomen die op dit moment nog wisselend zijn en vooral negatief. "We gaan vooral de foutjes eruit halen deze week. En waar het niet goed gaat grijpen we meteen in", aldus een woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel