Onderwijsstaking: wat kun je doen met je kinderen?

FLEVOLAND • Di 5 november 2019 | 6:33 • Dinsdag 5 november 2019 | 6:33

De onderwijsstaking aankomende woensdag kan voor ouders een probleem opleveren. Een oppas of een vrije dag regelen is niet altijd makkelijk. Omroep Flevoland zet een aantal alternatieven op een rij.

Almere
Geen opvang kunnen regelen? Daar heeft de Almeerse Hockey Club een oplossing voor gevonden. Zij geven clinics die de hele dag duren. Voor 35 euro per speler krijgt de sportieveling een hockeydag inclusief lunch.

Bij Veiligheidsmuseum PIT mogen kinderen een brand blussen, net als een echte brandweerman. Normaal kan dit alleen in schoolvakanties.


In zwembad De Vrijbuiter geldt een speciaal stakingstarief. Kinderen kunnen voor vier euro al naar binnen. De Vrijbuiter gaat om 13:00 uur open.

Buitencentrum Almeerderhout biedt een wandeling door het bos, geschminkt als kabouter. Samen met je ouders of oppas luister je onderweg naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten.

Almere Jungle heeft om 11.30 een Meet & Greet met Bounty de Leguaan, en om 15:00 uur is er een ingelast wasbeervoederpraatje. Ook is de Nieuwe Asian Foodcorner geopend.

Lelystad
Bij zwembad De Koploper gaat het wedstrijdbad eerder open. Je kunt er ook voor kiezen voor een sprong in één van de recreatiebaden. Het zwembad is vanaf 10:30 uur open.

Dronten
De kinderen in Dronten kunnen morgen de hele dag lang survivelen bij Zwaan Buitensport. Vanaf 08:30 tot 16:30 worden er allerlei buitensporten georganiseerd, waaronder boogschieten. Lunch is erbij inbegrepen. Maar dat moet je wel zelf bereiden boven een kampvuur. Opgeven kan nog. De Surviveldag in Dronten kost 37 euro per persoon en is voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud.

De boswachter organiseert in Het Grote Kabouterbos in Dronten een speurtocht door het Roggebotzand. Eerst krijg je een pannenkoek en vervolgens ga je op zoek naar de geheimen van de kabouters. Trek wel stevige laarzen aan, want je komt op hele mooie, geheime plekken waar nooit iemand eerder is geweest.

Noordoostpolder
Tijdens een bezoek aan de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest ontvang je alleen woensdag gratis de speurtocht 'Kees Kaas op jungletocht'. Tijdens de speurtocht ga je op zoek naar geheime junglepaden, touwbruggen en vleesetende planten.

Zeewolde
Altijd al een heks willen zijn? Pak dan nu je kans. Bij pannenkoekenhuis Hans en Grietje krijgen kinderen een gratis Heksenhoed als je wat komt eten en drinken.

Organiseer je zelf iets opmerkelijks? Laat het Omroep Flevoland weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel