Groen licht voor zonnepark in Horsterwold

ZEEWOLDE • Vr 8 november 2019 | 0:17 • Vrijdag 8 november 2019 | 0:17

Met de kleinst mogelijke meerderheid van 10 stemmen voor en 9 tegen heeft de gemeenteraad van Zeewolde ingestemd met de komst van een recreatief zonnepark in het Horsterwold in Zeewolde. Aan het besluit ging een debat vooraf waarbij ook verschillende insprekers van zich lieten horen. Zo gaf Staatsbosbeheer aan het plan te zien zitten.

1500 Zeewoldenaren hebben echter een petitie ondertekend tegen de komst van het zonnepark. De initiatiefnemer van de petitie, Hans Brouwer, vindt het plan maar niets en is bang voor bomenkap en aantasting van de natuur.

Het zonneveld komt op een strook natuur tussen de Groenewoudseweg, Spiekweg en Gooiseweg. Het project heet Zonnewoud en moet recreatieve mogelijkheden krijgen. Zo komen er enkele houten torens en een grote heuvel waar men 'van de zon kan genieten'. Verder bevat het plan bijenhotels, een kabelbaan en mogelijkheden tot waterrecreatie. Dat allemaal op een gebied van vijftien voetbalvelden groot. Twee derde van het gebied komt vol te staan met zonnepanelen. Hiervoor moeten enkele bomen gekapt worden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Tegenstander Brouwer zegt zich nog niet neer te leggen bij de aanleg van het zonnepark en wil nu via de juridische weg alsnog de bouw voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel