Meerderheid Almeerders wil vuurwerkverbod in eigen straat

ALMERE • Za 9 november 2019 | 20:48 • Zaterdag 9 november 2019 | 20:48

Een meerderheid van de Almeerders wil tijdens de jaarwisseling een verplichte vuurwerkvrije zone in hun eigen straat kunnen instellen. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Almere. Hierin werd inwoners gevraagd naar hun vuurwerkwensen. In 2018 was het voor het eerst mogelijk om een locatie aan te melden als vrijwillige vuurwerkvrije zone. Dit bleek geen succes. De gemeente wil die zones daarom nu verbeteren.

Meer handhaving nodig
Een grote meerderheid is voorstander van meer handhaving en toezicht tijdens oud & nieuw. Toch is het vertrouwen in de handhaving laag. Volgens een meerderheid van de Almeerders is de pakkans van de overtreders erg klein en wordt er niks gedaan met hun melding van vuurwerkoverlast.

Geen algeheel vuurwerkverbod
Ruim veertig procent van de ondervraagden wil een algeheel verbod op afsteken van al het consumentenvuurwerk. Dat percentage ligt een stuk lager dan het vorige onderzoek in 2016. Toen bleek dat 63 procent een algeheel vuurverbod wilde.

Centrale vuurwerkshow
Als er een algeheel vuurwerkverbod komt, dan is meer dan de helft van de Almeerders voorstander van een centrale vuurwerkshow. Als locatie wordt veelal het Weerwater genoemd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel