Van de Waal Dierenhulpverlener van het jaar

FLEVOLAND • Zo 10 november 2019 | 10:05 • Zondag 10 november 2019 | 10:05

Susan van de Waal, de oprichter en voorzitter van Dierennoodhulp Flevoland, is uitgeroepen tot Dierenhulpverlener van het jaar. Ze kreeg de prijs tijdens het Landelijke Congres Dierenhulpverlening in Gorinchem.

De jury roemt Van de Waal om haar daadkracht. Ze zorgde ervoor dat de dierenambulance in de regio behouden bleef door in 2013 Dierennoodhulp Flevoland op te zetten. "Het is Van de Waal in al die jaren zeker niet voor de wind gegaan, maar ze heeft hoop gehouden", aldus de jury. "Het resultaat is een bloeiende dierenhulporganisatie met een passievol bestuur en vrijwilligers."

Van de Waal kreeg de Hessel Wiegman wisseltrofee uit handen van dierenactiviste Lenie ’t Hart. Ook kreeg ze een cheque van 5000 euro voor Dierennoodhulp Flevoland. De titel Dierenhulpverlener van het jaar is zeven jaar geleden in het leven geroepen door Stichting DierenLot. Medewerkers en vrijwilligers van de Nederlandse dierenhulporganisaties kunnen kandidaten voordragen, waarna een jury de winnaar kiest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel