Sekswerkers makkelijker aan de slag in Lelystad

LELYSTAD • Wo 13 november 2019 | 22:58 • Woensdag 13 november 2019 | 22:58

Sekswerkers kunnen in de toekomst makkelijker aan de slag in Lelystad. Dat is een van de punten waarop de gemeente Lelystad haar prostitutiebeleid gaat aanpassen. De gemeente loopt daarmee vooruit op landelijke regelgeving.

Kern van de aanpassingen in het beleid van Lelystad is de positie van sekswerkers te verstevigen en veiliger te maken. Zo moet het makkelijker worden voor zzp'ers om zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en een vergunning te krijgen. Ook moeten ze toegang krijgen tot dezelfde diensten als iedere andere burger of ondernemer.

Aan de andere kant moeten er uitstapprogramma's komen voor prostituees die het wereldje uit willen en bescherming voor slachtoffers van mensenhandel.

In de kadernota prostitutie en seksbranche staat verder dat de gemeente prostitutie alleen op locaties met een passend bestemmingsplan wil toestaan. Er mogen geen bordelen komen in de buurt van scholen, winkels of woonwijk of in de buurt van instellingen met kwetsbare personen. Ook is raam- en straatprostitutie niet toegestaan.

De landelijke Wet Regulering Sekswerk gaat waarschijnlijk in 2022 in werking. Op deze wet loopt Lelystad dus vooruit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel