Culinaire primeur bij de buren

MARKNESSE • Zo 17 november 2019 | 15:18 • Zondag 17 november 2019 | 15:18

Eén dorp, drie gangen, 13 locaties en 71 deelnemers. Dat waren de ingrediënten van ‘Eten bij de buren Marknesse’. De eerste editie van het evenement vond zaterdagavond plaats.

Vooraf wisten de deelnemers niet waar en wat ze gingen eten. Aan het eind van de middag kregen ze een envelop met daarin drie adressen waar ze ‘s avonds voor het driegangendiner verwacht werden. “Maar wel voor iedere gang een ander adres”, aldus Marit de Leeuw, één van de organisatoren. “Iedere deelnemer kwam dus steeds in een ander gezelschap en in een andere woning voor het volgende gerecht.”

Wisselende gezelschappen
Ook de deelnemende gastheren en -vrouwen kregen over de avond verspreid drie verschillende gezelschappen aan tafel. “Voor ons was het steeds weer een verrassing wie er voor de deur stond”, aldus Jacqueline en Allard Timmerman. “Sommige dorpsgenoten kenden we, al dan niet van gezicht, anderen helemaal niet. Maar iedereen was enthousiast.”

Nieuwe contacten
Het sociale aspect van het evenement was minstens zo belangrijk als het culinaire. “We hoopten vooraf dat er nieuwe contacten zouden worden opgedaan. Dat is volgens mij aardig gelukt”, denkt De Leeuw, die wel al één minpuntje van de avond zag. “Zelf konden wij als organisatoren niet mee-eten, daar moeten we voor de volgende editie wat op bedenken.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel