Esplanade slecht bereikbaar voor mindervaliden

ALMERE • Zo 17 november 2019 | 21:14 • Zondag 17 november 2019 | 21:14

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) in Almere is slecht bereikbaar voor mindervaliden vanwege de verbouwing van de Esplanade. Dat zegt Helma Berkenbos, voorzitter van het Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA).

Berkenbos zegt dat er weinig opties zijn om bij het theater te komen. "Er is één kleine lift, die vaak stuk is. Daarnaast is er een trap die heel erg steil is en moeilijk toegankelijk voor mindervaliden, ook omdat er geen markeringen op zijn geplaatst."

Ook Johan de Leeuw van politieke partij OPA maakt zich zorgen over de werkzaamheden op de Esplanade. "Wat als de hulpdiensten moeten uitrukken? Die kunnen niet fatsoenlijk bij het KAF komen," meent De Leeuw. "Daarnaast willen we een inclusieve stad zijn en als je dan aan onze gehandicapten denkt, dan hebben die een groot probleem. Want met een rolstoel binnenkomen, dat kun je vergeten." Zijn partij heeft hierover vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Programmeur Barry Bouquet van het KAF vindt het werk op het plein vervelend, maar de veiligheid is volgens hem niet in gevaar. Hij zegt veel gesprekken met de gemeente te hebben om de bereikbaarheid van het gebouw te verbeteren. "Het liefst zouden we het vorige maand al opgelost hebben, we hopen dan ook dat verbeteringen zo snel mogelijk geregeld zijn."

Het SOGA ziet het liefst een loopbrug over de Esplanade komen. Bouquet zegt verschillende mogelijkheden te bekijken. Mogelijk wordt een baan naast de werkzaamheden vrijgemaakt waar mindervaliden gebruik van kunnen maken.

De werkzaamheden op de Esplanade duren nog tot en met september 2020.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel