PFAS: Grond voor rotonde met camera bewaakt

EMMELOORD • Ma 18 november 2019 | 21:15 • Maandag 18 november 2019 | 21:15

Een berg grond die klaar ligt voor de aanleg van een rotonde naar de Emmeloordse wijk Emmelhage wordt sinds deze week met een camera bewaakt. Ook zijn er hekken omheen geplaatst. Met de bewaking wil de gemeente voorkomen dat er illegaal grond bij wordt gestort.

In verband met strenge PFAS-regels moeten partijen grond sinds deze zomer worden onderzocht op de aanwezigheid van kleine chemische deeltjes die niet niet vergaan. Op een officieel certificaat komt te staan in welke mate de grond hiermee vervuild is.

Wanneer er vervolgens illegaal grond wordt bijgestort, vervalt het toegekende certificaat en moet de grond opnieuw worden onderzocht. Volgens de gemeente Noordoostpolder is dat al een keer gebeurd. Met de getroffen maatregelen wil de gemeente nieuwe dumpingen voorkomen.

De geplande rotonde moet in mei volgend jaar klaar zijn. Verkeer kan vanaf dan rechtstreeks vanaf de Espelerweg naar het nieuwste deel van Emmelhage rijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel