Cel geëist voor openbreken muntenkastjes BOB Autowas

ALMERE • Di 26 november 2019 | 14:29 • Dinsdag 26 november 2019 | 14:29

Tegen twee mannen is acht en negen maanden cel geëist voor het openbreken van 23 muntenapparaten bij onder meer BOB Autowas in Almere. De buit was steeds een paar tientjes, de schade en overlast iedere keer enorm. Dinsdag verschenen de twee Poolse verdachten van 31 en 40 jaar oud voor de rechtbank in Lelystad.

BOB Autowas was tussen 14 april en 24 juli vier keer de klos. Met een breekijzer en betonschaar werden de betaalautomaten vol kleingeld in de wasboxen opengebroken.

Ook de Shell Almere Buiten Oost kreeg volgens de officier bezoek van de twee. De muntenapparaten bij de wasbox, de stofzuiger- en doekjesautomaat en het luchteiland om banden op te pompen werden leeggeroofd.

Agent gewond aan lip
De jongste verdachte zou zich ook nog hebben bemoeid met de aanhouding van zijn medeverdachte in Bussum. Daarbij raakte een betrokken agent gewond aan zijn lip. Maar tijdens de rechtszaak beweerde de 31-jarige verdachte dat hij niet heeft geslagen. Hij wilde zijn vriend helpen, omdat die niet zo goed Nederlands sprak. En hij geloofde niet dat de agent echt van de politie was, omdat die zich niet wilde identificeren.

De jongste verdachte ontkende verder betrokkenheid bij alle andere zaken. De 40-jarige bekende wel alles. Hij vertelde dat er steeds wel 'een kennis' met hem mee was, maar wilde niet zeggen wie dat precies is geweest.

Drugs tegen rugpijn
In die periode gebruikte de oudste van de twee veel drugs tegen rugpijn, had hij ernstige geldproblemen en kampte met een zware depressie, zei hij. Nu hij in de gevangenis antidepressiva krijgt, voelt hij zich naar eigen zeggen stukken beter en wil hij graag wat van zijn leven gaan maken.

Zijn 31-jarige medeverdachte wil graag naar vrouw en kind in Polen. Maar als het aan de officier van justitie ligt, moet hij daar nog even op wachten. Hij hoorde acht maanden cel tegen zich eisen. Volgens de officier is er genoeg bewijs met getuigen en camerabeelden. Tegen de verdachte die heeft bekend, is negen maanden geëist waarvan drie voorwaardelijk. Het vonnis is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel