Grote controle: illegale bewoning op Horsterwold

ZEEWOLDE • Wo 27 november 2019 | 17:29 • Woensdag 27 november 2019 | 17:29

Bij de grootscheepse controle op vakantiepark Horsterwold aan de Bosruiterweg in Zeewolde is woensdag illegale bewoning door arbeidsmigranten en permanente bewoning door eigenaren vastgesteld. Ook is in een auto die het terrein verliet een nepwapen gevonden. Verder waren er mensen met openstaande boetes. Dit zijn de eerste resultaten die burgemeester Gerrit Jan Gorter kan melden.

Wat er precies is aangetroffen in de onderzochte huizen wordt later bekendgemaakt, omdat de instanties tijd nodig hebben hun bevindingen te verwerken en nader onderzoek te doen.

Ongeveer 40 van de in totaal 150 woningen op het park zijn gecontroleerd door de politie. Ook inspecteurs van onder meer de gemeente, Belastingdienst en het UWV deden mee aan de controle. Het onderzoek was gericht op illegale bewoning en onveilige situaties op het vakantiepark. Om 10.30 uur was de actie afgelopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel