Gemeente ziet centrale vuurwerkshow niet zitten

ALMERE • Ma 2 december 2019 | 15:41 • Maandag 2 december 2019 | 15:41

De gemeente Almere ziet een centrale vuurwerkshow bij het Weerwater tijdens de jaarwisseling niet zitten. Het is volgens het stadsbestuur niet bewezen dat zo'n vuurwerkshow ervoor zorgt dat er ergens anders in de stad minder vuurwerk wordt afgestoken. "Bij een aantal andere gemeenten is dit niet het geval gebleken", aldus het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Uit een onderzoek naar vuurwerkoverlast onder inwoners van de stad, blijkt dat meer dan de helft van de Almeerders voorstander is van een centrale vuurwerkshow. De gemeente vroeg inwoners of ze voor of tegen een algeheel verbod op consumentenvuurwerk waren, als er in plaats daarvan een publieksvuurwerkshow op een centrale plek in de stad werd georganiseerd.

Naast dat een centrale vuurwerkshow de overlast niet terugdringt, brengt het ook nog nieuwe risico's met zich mee, schrijft de gemeente Almere. Het vergt namelijk inzet van onder meer politieagenten en handhavers die dan niet ergens anders in de stad kunnen worden ingezet, op een toch al zeer drukke avond en nacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel