Moord op ex-partner volgend jaar voor rechter

ALMERE • Wo 4 december 2019 | 14:47 • Woensdag 4 december 2019 | 14:47

De rechtszaak tegen een Almeerder die zijn ex-partner zou hebben gedood wordt op 26 februari inhoudelijk behandeld. Dat gebeurt bij de rechtbank in Lelystad. Woensdag werd tijdens een zogeheten pro forma-zitting duidelijk dat het einddossier klaar is. Ook het persoonlijkheidsrapport naar de man is afgerond.

Het slachtoffer werd op 7 juni dood gevonden in een woning aan het Messiaenplantsoen in de Almeerse Muziekwijk. De officier van justitie zei tijdens een eerdere zitting dat de vrouw volgens haar door de Almeerder is gewurgd, maar toen was het forensisch onderzoek nog niet helemaal afgerond.

Dat is nu wel afgerond, maar in de definitieve dagvaarding wordt verwurging niet genoemd als doodsoorzaak. Er staat alleen te lezen dat het slachtoffer door geweld om het leven is gekomen.

De verdachte zelf verscheen woensdag niet in de rechtbank, maar zijn advocaat wel. Zij vertelde dat enkele documenten in het strafdossier nog moeten worden vertaald naar het Pools, zodat haar cliënt die ook kan lezen voordat de zaak dient.

Een advocaat van de twee dochters van het slachtoffer kondigde aan dat zij een schadevergoeding zullen eisen. Tijdens de rechtszitting volgend jaar willen ze ook een slachtofferverklaring voorlezen. De rechtbank heeft de hele dag uitgetrokken voor deze zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel