Oud-Lelystedelinge Edsilia Rombley presentator Eurovisie Songfestival

LELYSTAD • Wo 4 december 2019 | 18:04 • Woensdag 4 december 2019 | 18:04

Oud-Lelystedelinge Edsilia Rombley gaat het Eurovisie Songfestival presenteren. De liedjescompetitie tussen 41 landen, wordt volgend jaar mei gehouden in de Rotterdamse Ahoy.

Rombley doet de presentatie samen met Chantal Janzen en Jan Smit. De drie zijn het gezicht van de show op 12, 14 en 16 mei. Vorig jaar keken er wereldwijd 182 miljoen mensen uit 40 verschillende landen naar de shows.

"Rombley uitermate geschikt"
Volgens Songfestival producer Sietse Bakker is Rombley uitermate geschikt omdat ze zelf ook meegedaan heeft, verschillende keren de punten telling voor Nederland heeft doorgegeven en ook verschillende concerten heeft gepresenteerd.


'Scheurjurk' en deelname
Rombley deed zelf ooit mee met het Songfestival. Ze bereikte in 1998 de vierde plek met het nummer Hemel en Aarde. In 2007 deed ze ook mee. Toen strandde ze in de halve finale met On Top of The World. In 2015 gaf ze namens Nederland de puntentelling door. Dat deed ze in de jurk van Trijntje Oosterhuis. De 'scheurjurk' zorgde voor veel ophef vanwege de uitsnede.

Rombley groeide op in Lelystad en zat onder meer op basisschool de Laetare en middelbare school OSG de Rietlanden.

Rombley's deelname in 1998

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel