Consultatiebureaus in dorpen verdwijnen

NOORDOOSTPOLDER • Wo 4 december 2019 | 21:30 • Woensdag 4 december 2019 | 21:30

Ouders van jonge kinderen in Tollebeek, Creil, Marknesse en Ens kunnen vanaf volgende maand niet meer in hun eigen dorp naar het consultatiebureau. Zorggroep Oude en Nieuwe Land brengt alle activiteiten onder in Emmeloord. De spreekuren in de dorpen stoppen.

In heel Nederland is er op dit moment een tekort aan jeugdartsen. Daar heeft ook Zorggroep Oude en Nieuwe Land mee te maken. Door vanuit één locatie in Emmeloord te werken kunnen de artsen effectiever worden ingezet. Daarnaast denkt de instelling door de centralisatie de kwaliteit van de zorg verder te kunnen verbeteren.

De vier dorpen waar de consultatiebureaus nu verdwijnen zijn de laatste in de Noordoostpolder waar jonge ouders nog in hun eigen woonplaats terecht kunnen. In Bant, Rutten, Luttelgeest Espel, Kraggenburg en Nagele verdwenen de spreekuren al zo'n tien jaar geleden.

Ouders zijn halverwege november op de hoogte gebracht van de wijziging. Tot veel klachten heeft het niet geleid, zegt de zorggroep.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel