'Kritiek op onderzoeksrapport vliegveld teleurstellend'

LELYSTAD • Do 5 december 2019 | 11:22 • Donderdag 5 december 2019 | 11:22

'Wij hebben er geen enkel belang bij om cijfers en feiten rond de stikstofuitstoot door Lelystad Airport anders voor te stellen dan ze zijn'. Dat zegt directeur Peter Frankena van onderzoeksbureau Adecs Airinfra.

De aantijgingen van ingenieur Leon Adegeest van burgercomité HoogOverijssel over grote fouten in het rapport noemt hij teleurstellend. "We vinden het jammer, verdrietig en vervelend", aldus Frankena.

Leon Adegeest noemt het onderzoeksrapport van Adecs Airinfra 'je reinste oplichterij'. Zo wordt volgens hem de uitstoot van stikstof door Lelystad Airport in het rapport veel te laag voorgesteld en is de werkelijke uitstoot ruim 30 keer hoger.

Inhoudelijk wil directeur Frankena van het onderzoeksbureau niet reageren op de conclusies van Adegeest. "Het komt hier ook vers binnen. We zijn op dit moment bezig om dingen uit te zoeken en daar hebben we tijd voor nodig. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is ook bezig en begin volgende week hopen we met een reactie te komen."

Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen inmiddels tekst en uitleg van minister Cora van Nieuwenhuizen over de aantijgingen van Adegeest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel