'Zeewolde' toch niet op borden bij A6

ZEEWOLDE • Do 5 december 2019 | 22:23 • Donderdag 5 december 2019 | 22:23

De naam 'Zeewolde' komt toch niet terug op de wegwijsborden langs de A6 bij Almere. Rijkswaterstaat heeft aan de provincie laten weten dat aan het verzoek van Provinciale Staten toch geen gehoor kan worden gegeven.

Dat schrijft het college van Gedeputeerde Staten in een mededeling aan Provinciale Staten.
Die hadden in februari een motie ingediend om 'Zeewolde' vermeld te krijgen bij de afslag naar de N305 Waterlandseweg. De naam was verdwenen na de verbreding van de A6.

Rijkswaterstaat is meermaals op het verdwijnen gewezen. Gedeputeerde Jan de Reus heeft de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Midden-Nederland mondeling en schriftelijk verzocht om de bewegwijzering aan te passen. Ook de gemeente Zeewolde betreurde het verdwijnen van de naam.

In augustus gaf Rijkswaterstaat aan dat niet aan het verzoek kon worden voldaan. Kort daarna kwam de organisatie daar op terug en meldde aan Omroep Flevoland dat 'Zeewolde' eind november alsnog op de borden zou verschijnen.

Uit correspondentie die de provincie nu openbaar heeft gemaakt blijkt dat Rijkswaterstaat de provincie eind september al heeft laten weten dat de naam niet terugkeert. De reden zou de verkeersveiligheid zijn: "Door het grote aantal bestemmingen op de borden is de situatie al vrij ingewikkeld. Nog meer compliceren is niet in het belang van de weggebruiker en zou zelfs de verkeersveiligheid kunnen schaden." Ook zou "Zeewolde" niet meer op de borden passen, maar moet verkeer "Hilversum" aanhouden.

Gedeputeerde Staten stellen dat het geen zin meer heeft om Rijkswaterstaat op andere gedachten te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel