Vijf incidenten in luchtruim vliegveld onderzocht

LELYSTAD • Vr 6 december 2019 | 10:50 • Vrijdag 6 december 2019 | 10:50

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek gestart naar vijf voorvallen in november rond Lelystad Airport. Het gaat om incidenten die in het luchtverkeersleidingsgebied van het vliegveld hebben plaatsgevonden. In alle gevallen gaat het om vliegtuigen die dicht bij elkaar in de buurt kwamen.

De Onderzoeksraad is onafhankelijk van de Nederlandse overheid en andere partijen. De organisatie besluit zelf welke voorvallen en onderwerpen worden onderzocht. Het onderzoek gaat naar verwachting ongeveer een jaar duren.

Naast de Onderzoeksraad is ook de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport bezig met onderzoek naar incidenten bij het vliegveld. In november kwamen er bijna honderd meldingen van voorvallen binnen bij de inspectie. Negentig daarvan kwamen van de luchtverkeersleiding zelf. Die heeft inmiddels de vliegroutes voor de kleine luchtvaart aangepast, nadat piloten klaagden over onveilige situaties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel