Windmaatregelen Markerwaarddijk ingetrokken

FLEVOLAND • Zo 8 december 2019 | 9:31 • Zondag 8 december 2019 | 9:31

De provincie heeft de snelheidsbeperking en het inhaalverbord voor de Markerwaarddijk (N307) tussen Lelystad en Enkhuizen weer ingetrokken. De maatregel werd zondag aan het begin van de ochtend genomen vanwege de harde wind, maar die is weer gaan liggen.

De Markerwaarddijk, ook bekend als de Houtribdijk of dijk Enkhuizen–Lelystad, is gevoelig voor storm. Bij slecht weer of harde storm moet de provincie de weg soms zelfs helemaal sluiten. Bestuurders moeten dan ruim 100 kilometer omrijden.

Op basis van onderzoek door TNO zijn er bij slecht weer drie scenario's mogelijk. Zondag geldt scenario 1. De gemiddelde windkracht ligt op ongeveer 7. Dan geldt een maximale snelheid van 70 kilometer per uur en een inhaalverbod. Bij scenario 2 is de windkracht 8 en wordt de dijk gesloten voor vrachtwagens en voertuigen met aanhangers. Gaat het nog harder waaien, gaat scenario 3 in en wordt de dijk afgesloten voor al het verkeer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel