Opknapbeurt tennisvereniging op kosten gemeente

ALMERE • Zo 8 december 2019 | 10:39 • Zondag 8 december 2019 | 10:39

De kosten die tennisvereniging Het Nieuwe Land moet maken om nog wat langer te blijven in Almere Stad worden vergoed door de gemeente. Dat antwoordt het stadsbestuur op vragen van de PVV. Het gaat om zo'n 150.000 euro om onder meer de gravelbanen te vervangen en het clubhuis op te knappen.

Tennisvereniging Het Nieuwe Land (HNL) wil verhuizen naar Almere Poort, maar eerst moet voor de huidige locatie aan de Delftstraat een overnamekandidaat gevonden worden. De plannen voor de bouw van een supermarkt daar met woningen erboven zijn bijna rond. De gemeenteraad moet zich er alleen nog over buigen voordat het hele plan kan doorgaan. Dat gebeurt naar verwachting in de eerste zes maanden van volgend jaar.

In de tussentijd kan de tennisvereniging het ergste achterstallige onderhoud op de huidige plek wegwerken. Zodra de deal rond is en de tennisvereniging wordt uitgekocht, worden de kosten voor dat onderhoud 'aanvullend vergoed', schrijft de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel