Oud-politieman beschuldigd van oplichting verzekering

ALMERE • Wo 11 december 2019 | 14:40 • Woensdag 11 december 2019 | 14:40

Een oud-politieagent uit Almere is beschuldigd van het oplichten van verschillende verzekeringsmaatschappijen. De man die inmiddels geëmigreerd is naar Suriname, zou daarbij ruim 75.000 euro buitgemaakt hebben. Het Openbaar Ministerie heeft daarvoor 18 maanden cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk.

De verdachte fraudeerde in samenwerking met verschillende vrouwen, onder wie vijf Almeerse vrouwen. De man kende de dames uit zijn eigen netwerk en wist dat zij geldzorgen hadden. Hij benaderde hen met het voorstel om financieel te helpen. Ze moesten daarvoor doen alsof er bij hun woning ingebroken was. Samen met de vrouwen diende de oud-agent de schadeformulieren in bij de verzekering. In ruil daarvoor kreeg de verdachte 40% van het uitgekeerde verzekeringsgeld.

De oplichting kwam in april 2016 aan het licht toen een werknemer van verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden aan de bel trok.

Woensdag stond ook de laatste vrouwelijke verdachte voor de rechtbank in Lelystad. Zij hoorde 180 uur werkstraf tegen zich eisen. Eerder dit jaar werden de vier andere Almeerse verdachten al veroordeeld tot werkstraffen. De rechtbank doet op dinsdag 24 december uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel