PVV wil opheldering over geluidsoverlast Louis Armstrongweg

FLEVOLAND • Wo 11 december 2019 | 18:46 • Woensdag 11 december 2019 | 18:46

De PVV wil weten hoe het komt dat het vernieuwde wegdek van de Louis Armstrongweg in Almere voor geluidsoverlast zorgt. De partij vraagt de gemeente of er wel onderzoek is gedaan naar de zogeheten 'streetstrips' die op de weg in de Almeerse Muziekwijk zijn geplaatst. Is bijvoorbeeld wel onderzocht of die strips er echt voor zorgen dat automobilisten minder hard gaan rijden.

Bewoners van de straat hebben bij de gemeente over overlast geklaagd. Het wegdek werd afgelopen zomer vernieuwd. Aan weerszijden van het nieuwe asfalt werden streetstrips, straatklinker-achtige stroken, aangelegd. Rijdt een automobilist sneller over de strips dan is toegestaan, dan is er in de auto een harde brom te horen.

Volgens omwonenden zijn automobilisten niet rustiger gaan rijden en leveren de streetstrips een enorme herrie op. De PVV vraagt de gemeente waarom niet voor simpele drempels is gekozen. De partij roept de gemeente op met de bewoners te gaan praten en zelf te gaan luisteren of het klopt dat het geluid voor de automobilisten aanzienlijk minder vervelend is dan voor de omwonenden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel